דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


למות מהלחץ או לצמוח מהשלווה 

מאת    [ 15/01/2010 ]

מילים במאמר: 773   [ נצפה 2404 פעמים ]

במידה ואת/ה סובל/ת מבעיית לחץ, עייפות או חולי הכתבה הבאה תעזור לך להבין ולהחליט על
דרך הטיפול הנכונה לך.

"למות מהלחץ או לצמוח מהשלווה"

 

חלק גדול מציבור החולים "החדשים" מוצא את עצמו מופתע ולא מוכן כשמתגלה או פורצת המחלה החדשה. לרוב ישנם סימנים מוקדמים והתרעות של מערכות הגוף על הבשורה הרעה שמתקרבת אך ישנו תהליך הדחקתי ובריחה מלקיחת אחריות וטיפול בשלבים "הזולים" ולפני שמגיע החשבון היקר והנוקב.

מכל מקום קשה לנו מאוד לחשוב שמהיום אנחנו כבר לא מה שהיינו עד אתמול והמצב החדש מחייב אותנו למצוא דרך ומיד כדי לחזור ולהיות בבריאות טובה ובשליטה.

חלק גדול מהרצון שלנו ומדינאמיקת החיים הטבעית היא לשלוט בעצמנו ובמה שקורה לנו. אך ישנם חלקים שלא הכול תלוי ביכולתנו וקורה לפעמים שאנחנו נקלעים למצבים לא פשוטים שמחייבים אותנו לגייס את כל המשאבים שלנו כדי להשתחרר. הבעיה העיקרית היא שאנחנו הולכים לאיבוד באזורים לא מוכרים וחשוכים ומגלים שאין ביכולתנו וברשותנו כלים שיעזרו לנו להתגבר.

הלחץ הגדול ביותר היא התקיעות שנוצרת והשהייה באזור שנקרא אי הודאות. חוסר הידיעה הברורה של מה יהיה? ומה יקרה? מאוד מלחיץ אותנו ומדאיג ברמות כאלה שהמחשבות מציפות אותנו ומפריעות לנו לתפקד בתחומי החיים האחרים. 

הרצון שלנו לדעת מה יהיה פועל בעיקר בנושאי החיים החשובים, והשאלות שנשאלות הם מה יהיה עם הזוגיות שלנו? האם בן הזוג באמת נאמן לי? האם נוכל להתבסס יותר מבחינה כלכלית ולעמוד במחויבויות שלקחנו על עצמנו? וכמובן בנושא הבריאותי והנפשי - ובמיוחד אם כבר כעת יש לנו איזה שהיא בעיה.

אם נחבר את מקורות הלחץ האלו יחד עם לחצים אחרים שפועלים עלינו במסגרות החיים הרגילות שלנו במדינת ישראל , והכוונה לחרדות עקב המצב  הביטחוני הקשה שפוקד אותנו, נמצא שבסך הכול יש המון לחץ. 

לחץ הוא הגורם והאויב מספר אחד שאחראי לתהליכים הורסים בתוכנו מבחינה נפשית ובריאותית. הלחץ המתמשך גורם לנו לפתח דפוסים ורגשות קשים כמו כעסים, תסכולים, מרירות ובקורתיות כלפי כל דבר ודבר. חוסר הסבלנות והסובלנות גורמים לנו להסתכסך ולשרוף כל חלקה טובה שיצרנו בעבר.

בסופו של דבר הלחץ יוצר בתוכנו תעשיה של הורמונים הורסים שגורמים לנזקים בלתי הפיכים.
חלק מאתנו רגיל לחוות לחץ כבר מימי הילדות ורואה בכך חיים נורמליים ושגרתיים ואיננו מודע לכך שהוא חי לא נכון והורס את עצמו בהדרגה. הגרוע מכל שנוצרת בגוף ובנפש התמכרות ללחץ ורואים את זה בעיקר בזמנים שיש לנו אפשרות לנוח ואנחנו לא מסוגלים, דפוס "הקוצים בישבן"  דורש מאתנו ללכת ולהתחבר ללחצים נוספים. הלחץ כביכול ממלא אותנו רק השאלה הנשאלת במה?

הקוטב הנגדי של הלחץ הינו מצב ההרפיה. מסתבר שבעניין שקוראים לו הרפיה יש רמה של בורות בציבור. מעבר להבנת המילה עצמה אין מודעות למה מתרחש בתוך הגוף בזמן ההרפיה. הרבה מאיתנו חושבים שאם הם לא עושים שום דבר אז זה מצב הרפיה. כלומר אם אני לא עובד או לא מתאמץ אז אני בהרפיה או מנוחה. כמובן שזה לא נכון ואצל אדם שרגיל להיות עסוק ושולט דווקא חוסר המעש או החלל שנוצר יוצרים פעולה בדיוק הפוכה.

כדי להגיע למצב הרפיה צריך ללמוד מצבי מודעות נוספים ולרכוש כלים שיאפשרו לנו למדוד את עצמנו ולדעת עובדתית מהי רמת המתח שלנו. הלימוד משתלם ואכן ההרפיה מפסיקה את תהליך הסטרס בגוף ובונה תעשיה של הורמונים בונים שמקנים לנו תחושות נעימות של התרחבות במקום התכווצות, של שקט במקום סערה ושל אהבה במקום כעסים.

כשאנו לומדים להרפות ומשנים את דפוסי החשיבה משתנים בגוף גם דפוסי הייצור הכימי ביולוגי שלנו ומתנהלבתוכנו תהליך שיקומי והבראתי שמוקרן החוצה ומשפר את יכולתנו בלהרגיש טוב עם עצמנו ולהתחבר לזוגיות ראויה יותר, למקום עבודה מוצלח ויצירתי ולבריאות טובה.

דווקא בזמן החשוב ביותר של קבלת ההחלטה כיצד לפתור את הבעיה "החדשה" מתגלה בלבול רב מעצם מיגון רחב מאוד של אפשרויות הפתרון.
מאחר ותחום התמחותי הינו בנושא של נטרול מצבי STRESS  (מתחים, לחצים, עייפות ועצבנות) אתייחס כעת לדרכי הטיפול המוצעות לאדם שסובל מלחצים ובגינם התפתחה אצלו מחלה המוגדרת כפסיכוסומאטית.

1.                 טיפול פסיכיאטרי תרופתי לנטרול הלחצים. טיפול זה הינו תלותי ועלול לגרום לתופעות לוואי לא נעימות וכן לאיבוד התחושה הרגשית הנורמלית שלנו וכן להחתמת הגיליון הרפואי שלנו במידע שעלול להכשיל אותנו בבואנו להתקבל למקום עבודה חדש.

2.                 טיפול פסיכולוגי להסתגלות למצבי התנהגות רצויים הינו טיפול יקר שמתנהל בקצב איטי ודורש סבלנות רבה וכן פינוי זמן ומשאבים. לרוב אינו פועל בסיכרוניזציה אם החרפת הסימפטומים.

3.                 טיפולים ברפואה משלימה באמצעות תרופות או תוספי מזון הינו יקר מאוד ולרוב אינו קולע למטרה בתחום נטרול סטרס.
טיפולים כמו מסג'ים, שיאצו והילינג מצוינים אך יקרים מאוד וגם כאן מתפתחת תלות.

4.                 עבודה עצמית זו הדרך המבורכת. עצם בחירת דרך זו מעידה על הליכה בכיוון נכון מבחינה נפשית. דרך זו זולה, זמינה ואינה תלויה באחרים. כל השיטות הקודמות שמניתי מפספסות את המטרה. מאחר ולרוב הלחצים הנם קבועים, כך גם צריכים ללמוד להשתחרר מהם באופן קבוע. הדבר הנכון הוא ללמוד ולפתח מיומנות עצמית לנטרול המתחים והלחצים ללא תלות באחר, והוצאות כספיות קבועות ומיותרות.אם את/ה במצב של יכולת להתקלח בכוחות עצמך, לנהוג בכוחות עצמך, וללכת לעבודה ולעבוד בכוחות עצמך? אז את/ה גם תהייה מסוגל לתפעל את שיטת A.S.A  ולצאת מהלחצים בכוחות עצמך ולהחלים.

 

 WWW.GO-MYWAY.CO.IL

שלומי ישראל-הילר
בית הרופאים ת"א וחיפה
0774050932




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב